Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, τελέστηκαν τα Εγκαίνια του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού (κλίτος του ενοριακού ιερού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Ρόδου, το οποίο διαμορφώθηκε με την ευσεβή δωρεά του ζεύγους Αποστόλου και Νεκταρίας Ατσά).

Το εσπέρας του Σαββάτου (7 Ιουλίου) στην πλατεία Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των τιμίων Λειψάνων του Αγίου, τα οποία μετέφερε στην πόλη μας ο Ηγούμενος της ιεράς Μονής Σαγματά, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος. Μετά την άφιξη της λιτανευτικής πομπής στον ιερό Ναό έλαβε χώρα η τελετή καταθέσεως των ιερών Λειψάνων των Αγίων, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, και ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία. Περί του Αγίου Λουκά μίλησε ο π. Νεκτάριος, ο οποίος και απέδωσε στον Σεβασμιώτατο απότμημα Λειψάνου του Αγίου Λουκά για να αποθησαυριστεί στον ιερό Ναό. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πολύτιμη δωρεά και για την μεταφορά των τιμίων Λειψάνων του Αγίου τον π. Νεκτάριο και τους ευσεβείς δωρητές.

Το εσπέρας της Κυριακής σε ειδική εκδήλωση ο π. Νεκτάριος παρουσίασε σε πολυπληθές ακροατήριο τον νέο θαυματουργό Άγιο της Εκκλησίας Λουκά.

Η συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας κατά τις λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις υπήρξε συγκινητική.

Share: