Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το "Πάσχα του Καλοκαιριού" όπως ονομάζεται, αποτελεί την κορυφαία εορτή του λεγομένου Θεομητορικού κύκλου. Εορτή βαθειά ριζωμένη στη συνείδηση του Χριστιανικού πληρώματος. Στη Μητρόπολη μας πανηγύρισαν οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Ιαλυσού, Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, Σαλάκου, Ασκληπειού, Λίνδου και Αφάντου. 

Ο εορτασμός επικεντρώθηκε στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής και Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης το βράδυ της Δευτέρας, 13 Αυγούστου 2012, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Λιτανείας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού. Κατά τον Εσπερινό της Εορτής χοροστάτησε και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθως της λιτανείας στον ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής. 
Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της λιτανείας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. 
Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του νησιού μας, η δε προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.
Share: