Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Θεμελίωση νέου κλίτους Ενοριακού ιερού Ναού Αγίας Σκέπης

Τηv Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 έλαβε χώρα η τελετή Θεμελίωσης του νέου κλίτους του Ενοριακού ιερού Ναού Αγίας Σκέπης (Παναγίας Φανερωμένης) πόλεως Ρόδου.

Ο ιερός μονόχωρος Ναός της Αγίας Σκέπης οικοδομήθηκε  επί των ημερών της αρχιερατείας του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Σπυρίδωνος πάνω από την κατακόμβη ευρέσεως της θαυματουργούς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης και ανυψώθηκε σε Ενοριακό Ναό.

Εξαιτίας όμως της πληθυσμιακής αναπτύξεως της περιοχής ο Ναός δεν επαρκούσε να καλύψει τις ανάγκες της Ενορίας και από δεκαπενταετίας πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν η επέκταση του. Το νέο κλίτος προστίθεται στη νότια πλευρά του ιερού Ναού και θα αφιερωθεί στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ευθύμιο, Μητροπολίτη Ρόδου (9 Αυγούστου).

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνηση του ευχαρίστησε τον προϊστάμενο της Ενορίας π. Γαβριήλ Γιατρού και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής  για τις προσπάθειες τους, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την Πολεοδομία Ρόδου για την έκδοση των σχετικών αδειοδοτήσεων  και ευχήθηκε για την σύντομη αποπεράτωση του έργου. Εκ μέρους της Ενορίας προσφώνησε ο π. Γαβριήλ ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό ιδρύσεως του πρώτου ιερού Ναού και της Ενορίας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συνδρομή του στη επέκταση του ιερού Ναού.   

Share: