Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πρωτοχρονιά (2013)

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012, παραμονή Πρωτοχρονιάς, μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό στο Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκρας κ. Σάββας, στην Μητροπολιτική κατοικία έλαβε χώρα, η κατά το έθος, ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας.

Παρέστησαν,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκρας, ο Αποστολικός Διαχειριστής της Αγίας Έδρας πατήρ Λουκάς, ο Ιμάμης Ρόδου Καρά Αλί Χασάν επικεφαλής αντιπροσωπείας του Βακούφ Ρόδου, ο Εφημέριος της Γερμανόφωνων Λουθηρανών της Ρόδου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο Διοικητής της 95ΑΔΤΕ, ο Λιμενάχης Ρόδου, εκπρόσωποι των άλλων τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών  Αρχών, αντιπροσωπείες των ιερών Μονών, ο ιερός Κλήρος και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.      

Πρίν την έναρξη της ιεράς Ακολουθίας έψαλαν τα κάλαντα ομάδα παιδιών από το Ωδείο της κ. Καίτης Καστρουνή και ομάδα της παιδικής χορωδίας Αρχαγγέλου με επικεφαλής την  κ. Χριστίνα Κόζα.

Ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιτας κατά την οποία τους ύμνους απέδωσε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου, η οποία στο τέλος έψαλε τα Βυζαντινά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνηση του χαιρέτησε ονομαστικώς τους εκπροσώπους των Θρησκευτικών Κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των Αρχών, των ιερό Κλήρο και τους παρισταμένους ευχόμενος  το νέο έτος να είναι έτος ευλογίας Θεού, έτος ειρήνης, δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο τέλος διένειμε τη Βασιλόπιτα. Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο κ. Τσαγκαρινός Γεώργιος, μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.

Κατά τη Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άκρας κ. Σάββα, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην διακήρυξη από την  Α.Θ.Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, του νέου έτους 2013 ως έτους «πανανθρώπινης αλληλεγγύης» και ευχήθηκε τα δέοντα στους παρισταμένους. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλη η καθιερωμένη Δοξολογία και στη συνέχεια παρετέθη δεξίωση στην αίθουσα του ιερού Ναού.   

          

Share: