Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

65η Επέτειος Ενσωματώσεως Δωδεκανήσου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε  στο νησί μας  η 65η Επέτειος της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013.

Την παραμονή (Τετάρτη 6 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματείων  Ρόδου εορταστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε ομιλία του κ. Μανώλη Μακρή και παραδοσιακούς Δωδεκανησιακούς χορούς και τραγούδια, παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Αριστείδης Μιαούλης. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος,  ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Επετείου τονίζοντας ότι αποτελεί ετήσια ευκαιρία αναβαπτισμού κάθε Δωδεκανησίου στα νάματα της πίστεως και των παραδόσεων μας.

Την ημέρα της Εορτής, μετά την πανηγυρική Θ. Λειτουργία επί τη Συνάξει πάντων των εν Δωδεκανήσω διαλαμψάντων Αγίων, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού έλαβε χώρα  η καθιερωμένη Δοξολογία με την παρουσία του Κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σπιλάνη Ιωάννου, Γενικού Γραμματέως  του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Ρωμαιοκαθολικών κ. Νικολάου Φώσκολου, και σύσσωμης της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Αθανασίου Αικατερίνα, καθηγήτρια της Γερμανικής γλώσσας στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Μετά τη Δοξολογία στο Βωμό της Πατρίδος εψάλη η Επιμνημόσυνος δέηση και ακολούθησε η Παρέλαση.       

Share: