Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου

Το εσπέρας της Τετάρτης προς Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, κατά την διάρκεια αγρυπνίας στη Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε εγκαίνια Ιερού Ναού, αφιερωμένου στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου (Παναγίας Μαλεβή), με αποτμήματα ιερών λειψάνων των Αγίων: Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, Οσιομαρτύρων Πατέρων της Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης και Ανωνύμου Μάρτυρος.

Ο Ιερός αυτός Ναός της Κοιμήσεως, ιδιαίτερα καλαίσθητος και προσεγμένος, βρίσκεται στα όρια της Ενορίας Φαληρακίου και οικοδομήθηκε από τον Επιχειρηματία κ. Γεώργιο Σπανό και την οικογένεια του.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε και επήνεσε την ευσεβή οικογένεια των κτιτόρων, τόνισε ότι, σε εποχή κατά την οποία σε άλλες χώρες ιεροί Ναοί αλλάζουν χρήση και ουσιαστικά βεβηλώνονται, στην πατρίδα μας συνεχίζεται η ανέγερση και ο εγκαινιασμός μικρών ή μεγάλων Ναών, γεγονός που δηλώνει την ευσέβεια και την εμμονή στις παραδόσεις μας. Αναφέρθηκε στην σημασία των Εγκαινίων για την πνευματική ζωή των Χριστιανών και στο πρόσωπο και την προσφορά στην Εκκλησία και το Γένος του Ιερομάρτυρος Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίλλου του Λουκάρεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στο Αγιολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού στη Ρόδο έζησε για περίπου 2 χρόνια ως εξόριστος.

 

Share: