Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια ι. Ναού Αγίας Μαρίνης

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε εγκαίνια Ιερού Ναού, αφιερωμένου στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα, με αποτμήματα ιερών λειψάνων των Αγίων: Νεομαρτύρων Γαβριήλ και Κερμιδώλους, Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως και Οσιομαρτύρων Πατέρων της Μονής του Οσίου Θεοδοσίου.

Ο Ιερός αυτός της Αγίας Μαρίνης, κτίσμα του 14ου αίώνα, βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ρόδου, στα όρια της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος. και κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας χρησιμοποιήθηκε ως ιδιωτική κατοικία. Μετὰ την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου περιήλθε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Νικόλη και δόθηκε στην Ορθόδοξη λατρεία. ΟΙ εργασίες ανακαινίσεως άρχισαν το προηγούμενο ἔτος με την επίβλεψη της Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων και την πρωτοβουλία του  π. Χρήστου Σιάνα και του ιδιοκτήτη κ. Σωτηρίου Νικόλη, ο οποίος παραχώρησε τον Ναό στην Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε και επήνεσε τους πρωτοστάτες της ανακαινίσεως και διακοσμήσεως του ιερού Ναού και τους υπευθύνους των αρμοδίων υπηρεσιών, ευχήθηκε με τα Εγκαίνια του ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης να αποτελέσουν την καλή απαρχή για να δοθούν και άλλου Ναοί της παλαιάς πόλεως της Ρόδου στην Ορθόδοξη λατρεία, δεδομένου ότι κτίστηκαν από τους πατέρες μας για να αποτελούν οίκους προσευχής και λατρείας του Θεού και όχι μουσειακούς χώρους. 

Share: