Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Ἐγκαίνια ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα Ἐγκαίνια του ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, Παρεκκλησίου της Ενορίας Κρεμαστής. Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος και των Αγίων Ιερομαρτύρων Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Ισιδώρου του Κρητός.

Ο νέος ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου οικοδομήθηκε από την οικογένεια Αντωνίου Τριανταφύλλου και παραχωρήθηκε μετά την αποπεράτωση του στην Ενορία Κρεμαστής.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του συνεχάρη τους ευσεβείς κτίτορες και τους εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας για το γεγονός της παραχωρήσεως του ιερού Ναού στην Ενορία. Αναφέρθηκε διεξοδικά στη σχέση της τελετής του Εγκαινίων με την πνευματική ζωή του πιστού, τονίζοντας ότι ο εγκαινισμός της καρδιάς του κάθε πιστού πρέπει να αποτελεί την προτεραιότητα στη ζωή του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους ιερείς παρεκάθισε στην εορταστική τράπεζα που παρέθεσε η οικογένεια Τριανταφύλλου στην οικία της.

Share: