Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Πολιούχου της Ρόδου

Με την δέουσα λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια, η Ρόδος τίμησε την Μνήμη του Πολιούχου της, Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, το εσπέρας της Τετάρτης 13 Νεομβρίου 2013 χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετὰ την Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στο Δημαρχείο του Δήμου Ρόδου, όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο του Νεομάρτυρα, τελέστηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών του από την χορωδία του Φροντιστηρίου Εκκλησιαστικής Υμνωδίας υπό την διεύθυνση του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Πίκια.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του αγίου Λέρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ο άγιος Κυρηνείας κατά το Κοινωνικό μίλησε καταλλήλως, παρουσία των τοπικών Αρχών και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας και του τιμίου λειψάνου του Αγίου, καθώς και της Εικόνας της Παναγίας Σκιαδενής, στο κέντρο της πόλης με τη συνοδεία αγήματος του στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου.

Η πομπή κατέληκε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου ευλογήθηκε η αρτοκλασία και έγινε η απόλυση.  Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον αγίους Αρχιερείς, τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες, τον στρατό, τα σχολεία και την χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου και ευχήθηκε οι πρεσβείες του Πολιούχου μας να είναι σωτήριες για τον λαό που σήμερα τον τιμά και γεραίρει την μνήμη του, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι ο Νεομάρτυς Κωνσταντίνος εξέφρασε με το μαρτύριο του την αυτοσυνειδησία του ορθοδόξου λαού μας σε χρόνους ιδιαίτερα δυσχειμέρους.

Το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς παρέθεσε γεύμα στους αγίους Αρχιερείς και στους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών στην Μεγάλη Ροτόντα των πηγών Καλλιθέας.

Share: