Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πρωτοχρονιά 2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στη ιερά Μητρόπολη μας η Πρωτοχρονιά του νέου σωτηρίου έτους 2014.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Τρίτη 31 Δεκεμβρίου) στη Μητροπολιτική κατοικία (Επισκοπείο) επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο για να ψάλλουν τα κάλαντα και να πάρουν την ευχή του για το νέο έτος: α) Η χορωδία και η ορχήστρα της 95ΑΔΤΕ, β) η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, γ) Η Αδελφότης Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης», δ) Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», ε) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απολλώνων, στ) Η χορωδία του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρεμαστής, ζ) Η χορωδία της Ενορίας Αρχαγγέλου Ρόδου, και θ) πολλές μικρές ομάδες παιδιών.

Το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ετελέσθη ο Εσπερινός της Εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της Μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου κατά τον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά τον Εσπερινό στη Μητροπολιτική κατοικία έλαβε χώρα κατά το έθος η τελετή ευλογίας της Αγιοβασιλόπιττας, με την παρουσία των Βουλευτών του Νομού, των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, των εκπροσώπων άλλων Χριστιανικών δογμάτων και θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρόδου, του ιερού κλήρου, Ηγουμένων και Μοναχών, Μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών του νησιού, εκπροσώπων φορέων της πόλεως και πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την προσφώνησή του, ευχαρίστησε τους Εφημερίους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, τις τοπικές Αρχές και όλους όσους συμπαραστάθηκαν στο έργο της Εκκλησίας κατά το περελθόν έτος 2013 και ευχήθηκε το νέο έτος 2014 να είναι ειρηνικό, υγιεινό και σωτήριο.

Την πρώτη του νέου έτους, Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό των Εισοδίων.

Το απόγευμα και την επομένη επισκέπτηκε για να δώσει τις εόρτιες ευχές του και να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιττα τις ιερές Μονές Παραμυθίας, Αγίου Νεκταρίου Κρυονερίου, Υψενής και Σκιαδίου.

Share: