Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά μας Μητρόπολις πανηγύρισε και εφέτος την Μνήμη των Αγίων Πατέρων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

 Το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου εψάλη ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων της ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πολλών πιστών. Μετά το πέρας του εσπερινού στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού Ναού η Εκκλησιαστική Επιτροπή δεξιώθηκε τον ιερό Κλήρο και τους πιστούς.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου. Τον τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας προσφώνησε εκ μέρους του ιερού Κλήρου ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης Χαλκιάς. Τους ύμνους απέδωσε πολυμελής χορωδία ψαλτών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, τους Κληρικούς, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την αγάπη και τις ευχές τους.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Επισκοπείο όπου δέχθηκε τις ευχές τις ευχές του ιερού Κλήρου και του λαού. Το απόγευμα καί μέχρι την 10η νυκτερινή Κληρικοί, τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών και εκατοντάδες πιστοί επισκέφτηκαν το Επισκοπείο και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

 

Share: