Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Ο τίμιος Σταυρός των Απολλώνων στην Κύπρο

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 μεταφέρθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας στην Κύπρο για προσκύνημα ο τίμιος Σταυρός της Ενορίας Απολλώνων. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Αρχιμ. Κύριλλος Παπανθίμου, ο Εφημέριος Απολλώνων πρεσβύτερος Ηλίας Πετρίδης, ο Αντπεριφερειάρχης κ. Φώτιος Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απολλώνων κ. Βασίλειος Πιπέρης, ο Εκκλησιαστικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Χατζηγεωργίου και οι αστυνομικοί κ. Νικόλαος Μαθιανάκης και Βασίλειος .

Την απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η υποδοχή του τιμίου ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου απὸ τον επιχώριο Ποιμενάρχη, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, ο οποίος στην προσφώνησή του χαιρέτισε το γεγονός και αναφέρθηκε στους απο αιώνες δεσμούς Κύπρου και Ρόδου.

Το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου ο τίμιος Σταυρός έφτασε στην πόλη της Λεμεσού. Σε απόσταση 500 μ από τον ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινοποδίου έγινε η υποδοχή από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο και κατόπιν σε λιτανευτική πομπή, με την συνοδία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής, μεταφέρθηκε στον ιερό Ναό, όπου εψάλη δοξολογία. Στην προσφώνησή του ο άγιος Λεμεσού αναφέρθηκε στο γεγονός χαρακτηρίζοντάς το ως ιδιαίτερη ευλογία για το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, συνεχάρη τον Εφημέριο π. Προκόπιο και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την Ενορία Απολλώνων για την αποδοχή της προσκλήσεως.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα στον ως άνω ιερό Ναό τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κηρυνείας κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αθανασίου.

Κατὰ την παραμονή στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τις ιερές Μονές Αγίου Βαρνάβα, Κύκκου, Αγίου Νεοφύτου, Χρυσορρογιατίσσης, Τροοδιτίσσης και Τρικουκιάς, καθώς και την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η συμμετοχή των πιστῶν τόσο στην ιερὰ Μητρόπολη Λεμεσού, όσο και στην ιερὰ Μητρόπολη Κωνσταντίας και αμμοχώστου ήταν συγκινητικὴ και η φιλοξενία απο τους Πανιερωτάτους Μητροπολίτες κ. Αθανάσιο και κ. Βασίλειο αβραμιαία.

 

Share: