Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Σχολή γονέων

Έχοντας σαν γνώμονα την βοήθεια προς την οικογένεια και τους γονείς  και σύνθημα "Για τους γονείς και με τους γονείς» η Σχολή Γονέων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας λειτούργησε για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νεκταρίου Κάνια. Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Οκτωβρίου 2013-Μαρτίου 2014 από έγκριτους επιστήμονες (ιερείς, παιδοψυχίατρους, ψυχίατρους εκπαιδευτικούς– καθηγητές πανεπιστημίου), εξειδικευμένους στα θέματα που απασχολούν  την οικογένεια. 

Η πρόσκληση για συμμετοχή απευθύνθηκε προς όλους τους γονείς, υποψήφιους γονείς, νέους που προετοιμάζονται για την δημιουργία οικογένειας, της Μητροπόλεως Ρόδου Η είσοδος ήταν ελεύθερη και η συμμετοχή μεγάλη.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα διαλέξεις κατά την διάρκεια των οποίων υπήρχε η δυνατότητα ερωτήσεων των συμμετεχόντων προς τον εκάστοτε ομιλητή.

 Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικά τις ημερομηνίες, τα θέματα και τους ομιλητές των διαλέξεων:

1. Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο με Θέμα: «Οικογένεια. Σταυρός ή Ευλογία;»

2. Την Τετάρτη  16 Οκτωβρίου με ομιλητή τον Καθητητή Αναπτυξιακής ψυχολογίας κ. Αλέξανδρο Κακαβούλη με θέμα: «Ερωτική αγωγή στα πλαίσια της οικογένειας».                                                                     

3. Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου με ομιλητή τον Πρωτ. Σταύρο Κοφινά Θεολόγο-Ψυχολόγο με θέμα: «Οι προϋποθέσεις για την σχέση. Τα θεμέλια του Γάμου».

4. Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου  με ομιλητή τον Πρωτ. Δημήτριο Μπαθρέλλο Φιλόλογο-Θεολόγο με θέμα: « Η σχέση των συζύγων και η δύναμη της συγχώρησης».

5.  Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου με ομιλήτρια την δασκάλα και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Αγγελικὴ Μαστρομιχαλάκη με θέμα: «Ο ρόλος μας απέναντι στα παιδιά σε περιόδους«κρίσης».

6. Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με ομιλητή τον Πρωτ. Βασίλειο Θερμό Θεολόγο-Παιδοψυχολόγο με θέμα: «Για μία καλύτερη κατανόηση της εφηβείας».

7. Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου  2014 με ομιλητή τον  Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου  Θέμα: « Ὀρθόδοξη Λατρεία καὶ οἰκογένεια. Μιὰ ἄλλη διάσταση γιὰ τὴ διάπλαση ὑγιῶν παιδιῶν».

8. Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 με  ομιλητή τον Πανοσ. Καλλίνικο Μαυρολέοντα με θέμα: «Νονοί...εν δράσει!».

9.  Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με ομιλητή τον παιδοψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή κ. Δημήτριο Καραγιάνννη με θέμα:  «Αναδεικνύοντας την συντροφικότητα στον γάμο».

10. Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου με ομιλήτρια την ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου και συγγραφέα κ. Μερόπη Σπυροπούλου με θέμα: «Επικοινωνία και συντροφικότητα στη σύγχρονη οικογένεια» .

Ευχαριστίες οφείλουμε  στους εκλεκτούς ομιλητές, στον Δημοτικό οργανισμό «Πηγές Καλλιθέας», στον Τηλεοπτικό σταθμό «Θάρρι»,  σε όλους όσους συμμετείχαν δυναμικά στις δραστηριότητές της.

Επικαλούμενοι την ευλογία του πανάγαθου Θεού στις εργασίες της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεώς μας, και τις προσευχές όλων όσων την αγαπούν, ευελπιστούμε σε μία δυναμικότερη παρουσία της, την επόμενη περίοδο που αρχίζει τον Οκτώβριο του 2014.

Share: