Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Λείψανο Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου

Στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό (Σούρμενα) της ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας μετέφερε και εδώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τμήμα του τιμίου λειψάνου, του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, προστάτη και πολιούχου της Τραπεζούντος, του αιματοποτίστου Πόντου. Η υποδοχή του τιμίου λειψάνου έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 26 Απριλίου 2014, πριν την έναρξη του πανηγυρικού εσπερινού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλο με την παρουσία πολλῶν Ιερέων της Μητροπόλεως, των τοπικών αρχόντων και πλήθους κόσμου.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκε Δοξολογία και ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας. Την επομένη, Κυριακή του Θωμά, μετά το πέρας της αρχιερατικής συλλειτουργίας υπεγράφη το σχετικόν πρωτόκολο παραδώσεως και παραλαβής του ιερού λειψάνου από τον Σεβασμιώτατο, τον οικείο Ποιμενάρχη και τους ιερείς του Ναού Αρχιμανδρίτη Στέφανο Σουλιμνιώτη και Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος με έκδηλη συγκίνηση προσφώνησε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την δωρεά του προς τον ιερό Ναό ενώ ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο όνομα του μακαριστού Μητροπολίτου Αυστρίας κυρού Μιχαήλ, από τον οποίο είχε το τίμιο λείψανο ως κληροδότημα.

Μετά την Θεία Λειτουργία οι Σεβασμιώτατοι, ο ιερός κλήρος και το πολυπληθές εκκλησίασμα μετέβησαν στον κοιμητήριο Σουρμένων, όπου έλαβε χώρα το ταφικό έθιμο των Ποντίων.

Share: