Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στη Ρόδο

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 η Ιερά μας Μητρόπολη είχε την ευλογία να υποδεχτεί τα τίμια Δώρα των Μάγων. Αντιπροσωπεία Αγιοπαυλιτών πατέρων, με επικεφαλής τον Μοναχό Γεράσιμο και τους πατέρες Ιερομόναχο Βασίλειο και Μοναχό Ιωσήφ μετέφεραν στην Ρόδο το ιερά τούτα κειμήλια της πίστεως μας, τα οποία από τον 15ο αιώνα φυλάσσονται στην ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

Τα τίμια Δώρα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, παρουσία των τοπικών Αρχών, του ιερού Κλήρου της πόλεως και πιστών του νησιού μας έμπροσθεν  του Δικαστικού Μεγάρου. Ακολούθως, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής και στρατιωτικού αγήματος μεταφέρθηκαν στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου εψάλη Δοξολογία.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Μοναχός Γέρων Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης, ανέλαβε τον λόγο, παρέθεσε ιστορικά στοιχεία για τα τίμια Δώρα ανά τους αιώνες και αναφέρθηκε στην πολυετή σχέση του Σεβασμιωτάτου με την ιερά Μονή του Αγίου Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του π. Γερασίμου τον Καθηγούμενο της Ιερά Μονής Αγίου Παύλου κ.Παρθένιο και όλη την αδελφότητα που είχαν την καλοσύνη να αποδεχτούν το αίτημα της τοπικής μας Εκκλησίας και να μεταφέρουν για προσκύνημα τα τίμια Δώρα στην Ρόδο με σκοπό να ενισχυθεί πνευματικά ο ευσεβής λαός μας.

Τα Τίμια Δώρα των τριών Μάγων παρέμεινα στη Ρόδο μέχρι την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και εκτός του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού μεταφέρθηκαν στα χωριά: Ιαλυσός, Παστίδα, Μαριτσά, Κρεμαστή, Παραδείσι, Σορωνή, Φάνες, Σάλακος, Απόλλωνα, Πλατάνια, Ελεούσα, Αρχίπολη, Ψίνθος, Καλυθιές, Αρχάγγελος, Αφάντου και στις ι. Μονές Παραμυθίας, Αγίου Νεκταρίου Κρυονερίου και Παντανάσσης.

Share: