Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χειροτονίες Κληρικών

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, Εορτή του Γενεσίου του τιμίου Προδρόμου, κατά την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου πόλεως Ρόδου, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε Διάκονο του Σταματίου Παπαγεωργίου, στον οποίο έδωσε το όνομα Ευτύχιος. Ο νέος Διάκονος, ο οποίος είσήλθε στον έγγαμο κλήρο της ιεράς μας Μητροπόλεως, κατάγεται από την κωμόπολη των Καλυθιών. 

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εχειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, ο οποίος θα υπηρετήσει την Εκκλησία ως Εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού (Τριαντών). 

Επίσης, το Σάββατο, 1η Αυγούστου, στον ενοριακό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παραδεισίου, ετέλεσε τήν χειροτονία σε Διάκονο του Βασιλείου Κάλφα, στον οποίο έδωσε το όνομα Φιλόθεος. Ο π. Φιλόθεος, ο οποίος εισήλθε στον έγγαμον κλήρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κατάγεται από την κωμόπολη του Παραδεισίου. 

Ο Σεβασμιώτατος στις προσφωνήσεις του εξήρε την απόφαση των νέων Κληρικών να υπηρετήσουν την Εκκλησία σε δύσκολα χρόνια και ευχήθηκε να εργαστούν με όλες τις δυνάμεις του για να δοξάζεται το όνομα του Θεού από τους ανθρώπους που η Εκκλησία τους αναθέτει να διακονήσουν.

Share: