Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πρωτοχρονιά 2017

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου 2016) ο Σεβασμιώτατος στην Μητροπολιτική κατοικία (Επισκοπείο) άκουσε κατά το έθος τα παραδοσιακά Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από την χορωδία της 95 ΑΔΤΕ, την Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, τις χορωδίες διαφόρων τοπικῶν Συλλόγων, καθώς και από πολλές ομάδες μικρών καλαντιστών.

Τό βράδυ, μετά τον Εσπερινό, ευλόγησε στην Μητροπολιτική κατοικία την κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Ἐκκλησιαστικῶν Συμβουλίων, του Δημάρχου Ρόδου, Βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, των Εφημερίων τῆς Καθολικῆς και Ευαγγελικῆς Κοινότητας της Ρόδου, τον Πρόξενο της Τουρκικῆς Δημοκρατίας, τον Χότζα και πολλῶν Χριστιανών της πόλεως και των χωριών μας, απευθύνοντας εγκάρδιες ευχές για ειρηνικό και ευλογημένο νέο έτος. Τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα και συμπόρεευση εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων την τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους, όσοι συνήργησαν στο έργο της τοπικής Εκκλησίας κατά το παρελθόν έτος 2016. Το φλουρί της Βασιλόπιτας βρέθηκε από την κ. Ζηνοβία Χατζηδάκη, στην οποία ο Σεβασμιώτατος έδωσε την, κατά το έθος, χρυσή λίρα.

Την Πρωτοχρονιά ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Share:

Ετικέτες: Πρωτοχρονιά 2017