Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Η Παναγία "ΜΑΛΕΒΗ" στη Ρόδο

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2017 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο ιερός Κλήρος και ο λαός της Ρόδου υποδέχθηκε με αισθήματα συγκίνησης και πνευματικής χαράς τη μυροβλύτισσα θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής, την οποία, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου "Ο ΜΩΡΙΑΣ", μετέφερε στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνοδευόμενος από την Οσιωτάτη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαλεβή Μοναχή Παρθενία και Κληρικούς της Μητροπόλεως του. Μετά την υποδοχή η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ναό του Ευαγγελισμού όπου εψάλη Δοξολογία και ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου χοροστατούντος του αγίου Μαντινείας.

Την επομένη, 18 Ιανουαρίου 2017, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και της αρχιερατικής συλλειτουργίας προέστη ο ἀγιος Μαντινείας, ο οποίος προ της απολύσεως προσφώνησε εγκάρδια τον άγοντα τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον οποίο επίσης εκ μέρους του ιερού Κλήρου προσφώνησε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Χαλκιάς. Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε αμφοτέρους για τα συγκινητικά τους λόγια, όπως επίσης τους Κληρικούς μας, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον ιερό Ναό.

Η ιερά Εικόνα της Παναγίας Μαλεβή παρέμεινε στον Καθεδρικό μας Ναό μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου, αθρόα δε ήταν η προσέλευση των Χριστιανών του νησιού καθ᾿ όλη τη διάρκεια της παραμονής της.

Share: