Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Αγίας Μαρίνης

Την Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017,  Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της πανηγύρεως του  ανακαινισθέντος εκ βάθρων  φερωνύμου ιερού Ναού της Ενορίας Παραδεισίου. Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η τελετή πλύσεως και ενδύσεως της Αγίας Τραπέζης και προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και των τιμίων Λειψάνων της Αγίας Μαρίνης και της ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου «Γαλακτοτροφούσης».

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εξέφρασε τη χαρά και τα συγχαρητήρια του για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του ιερού Ναού και την συντήρηση του παλαιού τέμπλου και των εικόνων του, απέδωσε τον έπαινο και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας στον Προϊστάμενο της ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Παπανθίμου, στα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναή Νικόλαο, Κοντογιάννη Αλέξανδρο, Παστιδενό Νικόλαο και Σορωνιάτη Δέσποινα, στον βασικό χορηγό του έργου κ. Βασίλειο Σταυριανό, και σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση του έργου ευσεβείς κατοίκους της κωμοπόλεως Παραδεισίου, τόνισε δε ιδιαίτερα τη σημασία αποκαταστάσεως του ιερού Ναού, ο οποίος αποτελεί μνημείο της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο τέλος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Παπανθίμου, ως Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, προσφώνησε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Μάνια Μιχαηλίδου και τους συνεργάτες της, τους συνεργάτες του και τους ευσεβείς δωρητές και ευχήθηκε σε όλους πλούσια τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου «Γαλακτοτροφούσης» και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. 

Share: