Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χειροθεσίες Οφφικιάλων Μητρός Εκκλησίας

Την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προέβη στις χειροθεσίες των: π. Ιωάννου Χαλκιά, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και κ. Εμμανουήλ Θεουλάκη, Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού ιερού Ναού, σε Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.  

Πριν την τελετή των χειροθεσιών ο Σεβασμιώτατος μίλησε σχετικά, εξήρε την πολυετή αφοσιωμένη διακονία και το εκκλησιαστικό ήθος των νέων Οφφικιάλων της Μητρός Εκκλησίας στη Ρόδο, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την προσωπική του ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τόνισε ότι η άμεση υπαγωγή της τοπικής μας Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί υψίστη ευθύνη, προνόμιο και τιμή, ερμήνευσε την Πατριαρχική ευαρέσκεια απονομής των Οφφικίων ως γεγονός τιμής και Πατριαρχικής ευλογίας προς τον ιερό κλήρο και τον Ιεροψαλτικό κόσμο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και ευχήθηκε τα δέοντα.

Ακολούθησε η τελετή των χειροθεσιών, μετά το πέρας των οποίων ανεγνώσθησαν τα σεπτά Πατριαρχικά Πιτάκια και στη συνέχεια μίλησαν οι χειροθετηθέντες, οι οποίοι, σε έντονη συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς το σεπτό πρόσωπο της Κορυφής της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, την αφοσίωση τους προς το θεσμό της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Στο τέλος της τελετής εψάλη από τους χορούς το Πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας. 

Share: