Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια Παρεκκλησίου Οσίου Παϊσίου

Την  Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του ιερού Παρεκκλησίου Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου της ενορίας Αναλήψεως πόλεως Ρόδου.

Το εσπέρας της προηγούμενης ημέρας έλαβε χώρα η κατάθεση των τιμίων Λειψάνων (Μάρτυρος Τρύφωνος, Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κων/πόλεως και Νεομαρτύρων Αποστόλου, Δημητρίου και Ζαχαρίου των εν Μουλίοις της Κρήτης) και ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Νουβίας κ. Σάββα.

Το πρωί της Κυριακής, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος άγιος Νουβίας, έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός της Καθιερώσεως του Θυσιαστηρίου στην Πόλη μας επ’ ονόματι  του Οσίου Παϊσίου, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς τον Προϊστάμενο της Ενορίας, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Αναγνώστου, και επαίνεσε του ευσεβείς δωρητές. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο π. Ιωαννίκιος, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν από το περίσσευμα ή το υστέρημα τους να συντελεστεί το έργο ανοικοδομήσεως και διακοσμήσεως του ιερού Παρεκκλησίου.

Το βράδυ της Κυριακής, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, στον κατάμεστο από πιστούς ιερό Ναό της Αναλήψεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Καρεώτης, μίλησε σχετικά με τη ζωή και τις διδαχές του Οσίου Παϊσίου και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στο ως άνω ιερό Παρεκκλησιο το εσπερας της Τρίτης 11 Ιουλίου, χοροστατουντος του Εσπερινού του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας, και το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου.

Share: