Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πανήγυρις Πολιούχου Ρόδου

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, η πόλη της Ρόδου πανηγυρίζει την μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Της ιεράς Πανηγύρεως του Πολιούχου μας θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και θα συμμετάσχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολιτες Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος, Κώου και Νισύρου κ Ναθαναήλ και Νουβίας κ. Σάββας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Στρατονικείας κ Στέφανος και Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός θα αρχίσει στις 18:00 το εσπέρας της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου. Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 7:00 το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου και η Αρτοκλασία μπροστά στο Δημαρχείο.

Στο πλαίσιο του εφετινού εορτασμού του Πολιούχου μας θα μεταφερθεί στην πόλη μας από τον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου («Των Ψαριανών») Ερμουπόλεως Σύρου  και θα τεθεί σε προσκύνημα στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου  παλαιά Εικόνα (έτους 1846) του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Καλούμε το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας να τιμήσει με την παρουσία του την Πανήγυρη του Πολιούχου μας.

Share: