Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χριστούγεννα 2017

Την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ. Κύριλλο επισκέφθηκαν και έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων η χορωδία της 95 ΑΔΤΕ, Φορείς, τοπικοί Σύλλογοι και μαθητές Δημοσίων, Ιδιωτικών και Κατηχητικών Σχολείων της Ρόδου τήν Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, στην Μητροπολιτική Κατοικία .

Κατά την εορτή των Χριστουγέννων ό Σεβασμιώτατος προέστη στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ιεράς πανηγυρικής Αγρυπνίας, ο οποία άρχισε στις 18.45 της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου και τέλειωσε στις 00.45 μετά τα μεσάνυκτα με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού της Θείας Λειτουργία ο Αρχιμ. Αντώνιος Πατρός, Καθηγούμενος της ιεράς Μονής Φανερωμένης, ανέγνωσε την σεπτή Πατριαρχική Εγκύκλιο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος εχοροστάτησε του Όρθρου (ώρα ενάρξεως 07.00) και προέστη της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την επομένη 26η Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος ελειτούργησε κατά το έθος στον ενοριακό ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρεμαστής, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου και στη συνέχεια στο χώρο της Χριστουγεννιάτικης Φάτνης του χωριού Σάλακος ετέλεσε την Ακολουθία της καθιερωμένης από ετών Αρτοκλασίας, παρουσία των τοπικών Αρχών και εκατοντάδων πιστών.

Share:

Ετικέτες: Χριστούγεννα 2017