Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Οσίου Μελετίου του εν Υψενή

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθος κόσμου εορτάστηκε κι εφέτος, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, η μνήμη του κτίτορα της γυναικείας κοινοβιακής Μονής της Υπεραγίας Θεοτόκου της Υψενής Οσίου Πατρός Μελετίου του εκ Λάρδου.

Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο και την προσφορά του Οσίου Μελετίου, ο οποίος σε δύσκολους καιρούς στήριξε με την πνευματική προσφορά του και το γνήσιο Εκκλησιαστικό του φρόνημα τον ροδιακό λαό και κατέστη παράδειγμα αυθεντικής Χριστιανικής ζωής, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία των εορτών των Αγίων στη ζωή των Χριστιανών. Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Την κυριώνυμη ημέρα της Μνήμης του Οσίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και της τίμιας Κάρας του Οσίου πέριξ της Μονής, η ευλογία των Άρτων και η Απόλυση. Ο Θεοφιλέστατος, αφού μίλησε σχετικά, συνεχάρη την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μοναχή Μαριάμ και την Αδελφότητα για την άριστη διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κυρίλλου, ο οποίος βρίσκεται στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο για την Χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η μοναστηριακή τράπεζα.

Share: