Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Σύναξις των εν Ρόδω Αγίων

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (18 Μαρτίου 2018) η τοπική μας Εκκλησία πανηγύρισε την Μνήμη πάντων των εν Ρόδω διαλαμψάντων Αγίων με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Της Ακολουθίας του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος. Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής των Βλατάδων Θεσσαλονίκης, ενώ της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συλλειτουργούντων του αγίου Αμορίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.  

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το καθιερωμένο, από του έτους 2006, μνημόσυνο των αοιδίμων Μητροπολιτών Ρόδου, των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, των ιδρυτών και ευεργετών της Ορθοδόξου Κοινότητος Ρόδου και των ευεργετών της τοπικής μας Εκκλησίας και στη συνέχεια ευλογήθηκαν τα Κόλλυβα των Αγίων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των εν Ρόδω Αγίων και το μήνυμα που αυτή μεταφέρει στον ευσεβή λαό μας και ευχαρίστησε τον παρεπιδημούντα άγιο Αμορίου για την παρουσία του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Το εσπέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος άγιος Αμορίου και μίλησε επί του θέματος: «Ειρήνη: Δώρο του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Χριστού», ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κάλλιστος Αναστασίου, Εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (Άνω) της Μητροπόλεως μας. 

Share: