Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

1η Κοινή Συνάντηση Επιτροπών Προσκυνηματικού Τουρισμού

Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ο.Τ. στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Κοινή Συνάντηση των Επιτροπών Θρησκευτικού– Προσκυνηματικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας Κρήτης και των Ιερών Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο.

Παρέστησαν εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής και ο κ. Πετρέας Χρήστος, εκ μέρους της Εκκλησίας της Κρήτης ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος, ο Γραμματέας της Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης και ο Αρχιμ. Μύρων Κτιστάκης και εκ μέρους των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο Γραμματέας της Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος και τα μέλη της Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σιαρλής, Αρχιμ. Αμβρόσιος Καμπούρογλου και ο κ. Γεώργιος Πετρόπουλος.

Κατά την κοινή συνεδρίαση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

α) Παρουσίαση των κατευθύνσεων, της δομής και των κειμένων του προωθητικού υλικού για τον Θρησκευτικό-Προσκυνηματικό Τουρισμό (ενιαίο έντυπο ταυτότητας του ελληνικού Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού, Θρησκευτικό-Προσκυνηματικό Χάρτη της Ελλάδος και βίντεο 4λεπτης παρουσίασης του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού), για την προέγκρισή τους, πριν την τελική υλοποίησή τους, β) Συντονισμός Δράσεων στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδα-Ρωσία (10/2017-10/2018) και γ) Σχεδιασμός δράσεων εξωστρέφειας Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού σε Αμερική και Ευρώπη.

Η επόμενη κοινή Συνάντηση των Επιτροπών θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 15 Ιουνίου 2018.

Share: