Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 η Σύναξις του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Αρταμίτου και στους ενοριακούς ιερούς Ναούς της Δαματριάς και του Βατίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στην Ενορία της Δαματριάς και την κυριώνυμη ημέρα χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Βατίου. Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εκκλησιαστική Ακολουθία Πλύσεως της Αγίας Τραπέζης του ανακαινισθέντος ιερού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του επαίνεσε τον Εφημέριο της Ενορίας, Αρχιμ. Φανούριο Θολιώτη, για το επιτελεσθέν ανακαινιστικό έργο και την συντήρηση των κειμηλίων της ενορίας και συνεχάρη όλους, όσοι συνέβαλλαν στην σημαντική αυτή προσπάθεια.

Επίσης, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας προέβη στη Χειροθεσία των αδελφών Παύλου και Τριανταφύλλου Καμπούρη, σε Άρχοντα Λαμπαδάριο και Άρχοντα Υμνωδό αντίστοιχα της Ιεράς Μητροπόλεως μας ως επιβράβευση για την αμισθί επί δεκαετίες διακονία τους στο Αναλόγιο της Ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αρταμίτου προ της ενάρξεως του οποίου έλαβε χώρα η Ακολουθία Πλύσεως της Αγίας Τραπέζης. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Λεόντιο Τσικριτσάκη, για τις μέχρι σήμερα ανακαινιστικές προσπάθειες για την ανάδειξη της Μονής και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Share: