Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης στη Ρόδο

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συμιακών Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ» επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος.

 Το βράδυ του Σαββάτου, 12 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τον Σεβασμιώτατο στο Συμιακό σπίτι της Ρόδου, έδρα του Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν και οι Σύλλογοι από τα τέσσερα νησιά της δικαιοδοσίας της Μητροπόλεως Σύμης (Σύμη, Χάλκη, Τήλος και Καστελόριζο).

Την επομένη, Κυριακή 13 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Ομοσπονδία Παροικιακών Σωματείων γιόρτασε τη μνήμη των Δωδεκανησίων Αγίων, ο Σεβ. άγιος Σύμης χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της Λιτανείας στον Ενοριακό ιερό Ναό Αναλήψεως πόλεως Ρόδου.

Παρόντες ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος εκ μέρους του απουσιάζοντος λόγω ασθενείας Ποιμενάρχου μας παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον άγιο Σύμης και τον καλωσόρισε με θερμά λόγια στην Μητρόπολη μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του ιερού Ναού έλαβε χώρα μουσικοχορευτική εκδήλωση και στη συνέχεια παρετέθη γεύμα σε ξενοδοχείο του νησιού μας. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος άγιος Σύμης, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο άγιο Ολύμπου, μετέβη στο χωριό Άγιος Ισίδωρος, όπου προέστη του πανηγυρικού Εσπερινού στον φερώνυμο ενοριακό ιερό Ναό της Κοινότητας.

Share: