Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου π. Γρηγορίου

Την Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ιαλυσού (Λόφος Φιλερήμου) και προέβη στη χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Γρηγορίου Λεριά. Ο νέος Πρεσβύτερος κατάγεται από την κωμόπολη της Ιαλυσού όπου και θα υπηρετήσει ως εφημέριος.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία της πίστεως προς τον Θεό και κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να αγωνιστεί στη ιερατική διακονία του έχοντας ως πρότυπο τον ζηλωτή Προφήτη Ηλιού τον Θεσβίτη και να κηρύξει με τον λόγο και τη ζωή του στον λαό του Θεού την αλήθεια της Ορθοδόξου πίστεως μας και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου.

Στον ως άνω ιερό Ναό της ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού, Πέμπτη 19 Ιουλίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος τέλεσε και την τελετή πλύσεως της Αγίας Τραπέζης. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του συνεχάρη τον προϊστάμενο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής καθώς και τους ευσεβείς χορηγούς για την ανακαίνιση του ιερού Ναού και την καλαίσθητη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Ναός κτίσθηκε το έτος 1966, επί της Αρχιερατείας του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σπυρίδωνος, και εγκαινιάσθηκε στις 24 Ιουνίου 1967 από τον Μητροπολίτη Μιλήτου κυρό Αιμιλιανό.  

Share: