Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας και με τη συμμετοχή  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα, τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πολλών πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιουλίου στην πλατεία του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού η υποδοχή της τιμίας Κάρας τού Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των Καρκινοπαθών.

Στην συνέχεια η τιμία Κάρα μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ρόδου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, όπου έλαβε χώρα Δοξολογία και ακολούθως ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Κατά την Δοξολογία μίλησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον Ηγούμενο και την αδελφότητα της ιεράς Μονής Μακρυμάλλης Ευβοίας για την αποδοχή του αιτήματος της τοπικής μας Εκκλησίας και την μεταφορά της τιμίας Κάρας στο νησί μας. Αντιφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών, αδελφός της ιεράς Μονής Μακρυμάλλης και στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η κα Μαρία Κρητικού, Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή». Σημειωτέων ότι το αίτημα μεταφοράς της τιμίας Κάρας υπεβλήθη προς την ιερά μας Μητρόπολη από τον παραπάνω Σύλλογο.  Μετά τον Εσπερινό, εψάλλη η Παράκλησις τού Αγίου Παρθενίου. 

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των πιστών, οι οποίοι κατά εκατοντάδες έσπευσαν να προσκυνήσουν την τιμία Κάρα και να λάβουν την ευλογία του Αγίου. Η τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού έως την Κυριακή 05 Αυγούστου.

Share: