Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Σε κλίμα κατάνυξης και με την αθρόα συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας και των επισκεπτών του νησιού μας εορτάστηκε η κορυφαία εορτή του λεγομένου Θεομητορικού κύκλου, η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το "Πάσχα του Καλοκαιριού", εορτή βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση των Ορθοδόξων πιστών. Στη Μητρόπολη μας πανηγύρισαν οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Ιαλυσού, Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, Σαλάκου, Ασκληπειού, Λίνδου και Αφάντου και μεγάλος αριθμός παρεκκλησίων σε όλο το νησί, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ενοριακό Ναό  Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιαλυσού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης το βράδυ της Δευτέρας, 13 Αυγούστου 2018, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Λιτανείας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Την παραμονή της Εορτής, Τρίτη 14 Αυγούστου: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθως της λιτανείας στον ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, ο Σεβασμιώτατος άγιος Νουβίας  χοροστάτησε του Εσπερινού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού και ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαγγέλου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. αγίου Νουβίας και του Θεοφιλ. αγίου Ολύμπου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα μεγαλοπρεπής   λιτανεία την οποία συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ρόδου, και το σύνολο των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών  Αρχών.

 

Share: