Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού

Η Εορτή της Υψώσεως του τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας στους Ενοριακούς ιερούς Ναούς Καλυθιών και Απολλώνων  και στα εξωκλήσσια  των Ενοριών Δαματριάς, Μαλώνας και Λάρδου.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό ιερό Ναό των Καλυθιών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο οποίος την κυριώνυμη ημέρα της εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα στον ενοριακό Ναό των Απολλώνων.

Ο Μητροπολίτης μας, και στους δύο ιερούς Ναούς, προσφώνησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο άγιο Ικονίου λέγοντας, ότι αποτελεί μεγάλη τιμή να προΐσταται των δύο τούτων μεγάλων πανηγύρεων της Μητροπόλεως μας, ιεράρχης από της αυλές του Φαναρίου και τον ευχαρίστησε εκ μέρους της τοπικής μας Εκκλησίας για την παρουσία του.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Ικονίου αντιφώνησε κατάλληλα και μετέφερε στο εκκλησίασμα την ευλογία και τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Δαματριά ο δε Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος στον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Απολλώνων και την επομένη προέστη της πανηγύρεως στην ενορία Καλυθιών.

Share: