Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πανήγυρις Πολιούχου Ρόδου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και περισσή ευλάβεια η πόλη της Ρόδου πανηγύρισε την μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου στον ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, στον τόπο όπου ετάφη μετά το μαρτύριο του και όπου σήμερα  θησαυρίζεται το τίμιο λείψανο του και η πλάκα του τάφου του.

Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Νουβίας κ. Σάββας και Σύμης, Τήλου Χάλκης και Καστελορίζου κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Στρατονικείας κ. Στέφανος και Ολύμπου κ. Κύριλλος. Τον θείο λόγο κατά την Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Σάμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του αγίου και το μήνυμα που η ομολογία του και ο υπέρ πίστεως και πατρίδος θάνατος του εκπέμπουν στην εποχή μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου στο κέντρο της πόλεως συνοδεία αγήματος του στρατού και της φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου. Η πομπή κατέληξε στα προπύλαια του Δημοτικού Μεγάρου, όπου έλαβε χώρα η ευλόγηση των άρτων και ακολούθως η απόλυσις παρουσία του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου μας, της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και πλήθους κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην προσφώνηση του παρουσίασε τους αγίους Αρχιερείς και εξέφρασε τις δέουσες για την περίσταση ευχαριστίες.

Μετά την απόλυση στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτιος Χατζηδιάκος παρέθεσε δεξίωση και στη συνέχεια εόρτιο γεύμα σε ξενοδοχείο της πόλεως μας.

Τους ύμνους κατά τον Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία απέδωσε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου.

Η καλοκαιρία που επικρατούσε έδωσε την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και να τιμήσουν την μνήμη του Πολιούχου μας. 

Share: