Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια Παρεκκλησίου Οσίων Αλυπίου, Στυλιανού και Νίκωνος

Την  Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Αλυπίου Κιονίτου, Στυλιανού του Παφλαγόνος και Νίκωνος του «Μετανοείτε» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Άνω πόλεως Ρόδου (νέο κλίτος του ιερού ενοριακού Ναού).

Το εσπέρας της προηγούμενης ημέρας έλαβε χώρα η κατάθεση των τιμίων Λειψάνων (Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους, Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κων/πόλεως και Οσιομαρτύρων Πατέρων της Μονής Οσίου Θεοδοσίου) και ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Το πρωί της Κυριακής, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, της οποίας χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφ. αγίου Ολύμπου. Προσφώνησε ο Προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κάλλιστος Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία του Ορθοδόξου Ναού και στους χρηματίσαντες Εφημερίους του Ιερού Ναού, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία του αμέσου προκατόχου του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου του οικουμενικού Θρόνου Βασιλείου Τσαβαρή, ευχαρίστησε δε όλους όσοι συνέβαλλαν στο έργο ανακαινίσεως του ιερού ενοριακού Ναού, του Παρεκκλησίου των Οσίων και του παρακειμένου Πνευματικού Κέντρου.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ των άλλων, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός της καθιερώσεως Θυσιαστηρίου στην πόλη μας επ’ ονόματι  των προειρημένων Οσίων, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς τον Προϊστάμενο της Ενορίας και τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και επαίνεσε του ευσεβείς δωρητές κάνοντας ιδιαίτερη μνεία του ονόματος του κτίτορος του ιερού Παρεκκλησίου κ. Στυλιανού Μανωλάκου.

Share: