Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή της Πρωτοχρονιάς

Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα και την καθιερωμένη τάξη, η τοπική μας Εκκλησία γιόρτασε την μνήμη του Αγίου Βασιλείου και υποδέχθηκε το νέο σωτήριο Έτος 2019.

Την παραμονή, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος άκουσε τα πτωτοχρονιάτικα Κάλαντα στην Μητροπολιτική κατοικία από ομάδες μικρών παιδιών, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, το Μουσικό Σχήμα της 95 ΑΔΤΕ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχιπόλεως "Άγιος Μηνάς", τον Σύλλογο Τηλίων Ρόδου «Ο Άγιος Παντελεήμων», την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου « Ο Ψηλορείτης», τον Σύλλογο Γυναικών Ιαλυσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η Πρόοδος», το ΚΑΠΗ Ρόδου και από τον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου « Ο Διγενής».

Το εσπέρας έψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής στον ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, του οποίου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού στη Μητροπολιτική κατοικία έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή  ευλογίας και κοπής της Αγιοβασιλόπίτας, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου και Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, Βουλευτών, του Δημάρχου Ρόδου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, των τοπικών Αυτοδιοικητικών Αρχών, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προξένου της Τουρκίας, εκπροσώπων των άλλων Χριστιανικών δογμάτων και θρησκευτικών κοινοτήτων,  Μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών, των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών, των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητροπόλεως κ. α..

Στη σύντομη προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους προσήλθαν, χαιρέτισε ιδιαίτερα τους παρισταμένους αγίους Αρχιερείς, εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς όλους, όσοι έρχονται συνεργοί στους διαφόρους τομείς της εκκλησιαστικής διακονίας και ευχήθηκε το Νέο Έτος να είναι  γεμάτο από την ευλογία και την χάρη του Θεοῦ.

Αργότερα μετέβη στο χώρο, όπου η 95 ΑΔΤΕ παρέθεσε δεξίωση για την υποδοχή του Νέου Έτους, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Μεραρχίας και ευχήθηκε τα δέοντα στους υπηρετούντες την πατρίδα στο νησί μας.

Την ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της καθιερωμένης Δοξολογίας στον ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό.

Share: