Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2019

Με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία των τοπικών Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων και εκατοντάδων πιστών, εορτάστηκαν και φέτος τα άγια Θεοφάνεια στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο τον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, παρά το δριμύ ψύχος που επικρατούσε και στο νησί μας.

Την παραμονή της Εορτής στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ορφανοτροφείου Θηλέων Ρόδου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της Ακολουθίας του Αγιασμού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής (6-1-2019) ο Σεβασμιώτατος προέστη της Αρχιερατικής Συλλειτουργίας (συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου και Ολύμπου κ. Κυρίλλου) και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αμέσως μετά με τους Θεοφιλεστάτους αγίους Αρχιερείς, ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών μετέβη στον καθορισμένο τόπο, στο λιμάνι του Μανδρακίου, όπου έλαβε χώρα η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων. Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που και φέτος έπεσαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τον Σταυρό ανέσυρε από τα παγωμένα νερά o κ. Ευάγγελος Καριοφυλλάκης, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος επέδωσε, κατά το έθος, χρυσό Σταυρό. Στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο μήνυμα της Εορτής και ευχήθηκε τα δέοντα. Στη συνέχεια μετέβη στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου για την καθιερωμένη ευλογία της Βασιλόπιτας του Ομίλου

Share: