Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χειροτονία Επισκόπου Γκούλου κ. Σιλβέστρου.

Την 14η Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σκιαδίου, Αρχιμ. κ. Γεννάδιος Συμιακός μετέβησαν από τη Ρόδο στην Αλεξάνδρεια και έλαβαν μέρος  στη χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ Σιλβέστρου Κισίτου, πνευματικού τέκνου του Σεβασμιωτάτου και Κληρικού της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος νέος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου κ. Σίλβεστρος (κατά κόσμον Μάξιμος Κισίτου) γεννήθηκε στην Καμπάλα της Ουγκάντας στις 20 Σεπτεμβρίου 1982. Μετά την αποφοίτηση του από την Θεολογική Σχολή Αθηνών ήλθε στη Ρόδο και εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Σκιαδίου. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και Πρεσβύτερος την ίδια ημέρα του επομένου έτους, κατά την πανήγυρη της Μονής της μετανοίας του, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος του έδωσε το όνομα Σίλβεστρος προς τιμήν του Αγκαραθίτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Σιλβέστρου, ο οποίος σημειωτέον κοιμήθηκε καί τάφηκε στη Ρόδο. Το 2015 έλαβε πρόσκληση από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. ΘΕΟΔΩΡΟ να διακονήσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας  και μετέβη στην Έδρα του Πατριαρχείου, όπου ὑπηρέτησε την Εκκλησία  ως Εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα και Μέλος της Πατριαρχικής Αυλής.

Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έλαβε χώρα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Καμπάλας κ. Ιωνά, Ρόδου κ. Κυρίλλου, Άκκρας κ. Ναρκίσσου, Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

            Ευχόμαστε στο νέο Επίσκοπο πολύκαρπη και καλλίκαρπη διακονία στον ιεραποστολικό αγρό της πατρίδας του Ουγκάντας.

Share: