Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εκδημία Ιερέως π. Σεργίου Μανώλακα

Λίγο πριν τα μεσάνυκτα, την Κυριακή 7 Απριλίου, εξεδήμησε προς Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σέργιος Μανώλακας, Συνταξιούχος Εφημέριος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο μεταστάς γεννήθηκε στις Καλυθιές της Ρόδου στις 15 Φεβρουαρίου 1921. Διάκονος χειροτονήθηκε την 16η Απριλίου του έτους 1963 και στις 15 Αυγούστου του ίδιου έτους Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου κυρό Σπυρίδωνα, στους ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου πόλεως Ρόδου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού αντίστοιχα. Από της χειροτονίας του και μέχρι την συνταξιοδότηση του (1-5-2006), διακόνησε ως Εφημέριος την Ενορία της γενέτειρας του προσφέροντας αξιόλογο έργο και έχοντας την αγάπη και εκτίμηση των Ενοριτών του.

Η νεκρώσιμος Ακολουθία έλαβε χώρα την Δευτέρα 8 Απριλίου, στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλυθιών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, Κληρικών μας, του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και πλήθους κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολυετή αφοσιωμένη διακονία του μεταστάντος, στο ήθος και την ανεπιτήδευτη πνευματικότητα που τον διέκρινε. Μίλησαν επίσης με συγκινητικά λόγια ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Φλεβάρης και ο τέως Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιωάννης Ιατρίδης. Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο της κωμοπόλεως των Καλυθιών.

Share: