Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Τιμία Κάρα Αγίου Παντελεήμονος

Στο πλαίσιο της πανηγύρεως της Συνάξεως Πάντων των εν Ρόδῳ διαλαμψάντων Αγίων" και του εορτασμού της 100ης Επετείου του "Αιματηρού Πάσχα 1919" η Ιερά μας Μητρόπολη υποδέχθηκε με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως την τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την τιμία Κάρα μετέφερε από την ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου ο Καθηγούμενος της Παν/τος Αρχιμανδρίτης π. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης. Μετά την υποδοχή εψάλη Δοξολογία στο τέλος της οποίας  ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο για τον κόπο που υποβλήθηκε παρακαλώντας τον να μεταφέρει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την άδεια μεταφοράς του ιερού Λειψάνου στη Ρόδου. Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο π. Ευδόκιμος, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του αγίου Σύρου απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες προς τους συγκεντρωμένους πιστούς. Ακολούθησε η Ακολουθία της Δʹ  Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η τιμία Κάρα παρέμεινε στην Ιερά μας Μητρόπολη μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου. Την Κυριακή 7 Απριλίου μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παραδεισίου, την Τρίτη 9 Απριλίου μεταφέρθηκε στα χωριά Σιάννα, Άγιος Ισίδωρος, Απόλλωνα, Πλατάνια, Ελεούσα, Αρχίπολη, Λίνδος και στις ι. Μονές Αρταμίτου και Υψενής, ενώ την Τετάρτη 10 Απριλίου στον ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος πόλεως Ρόδου, όπου εψάλη η Παράκληση του Αγίου. Επίσης την Παρασκευή 5 Απριλίου, πριν την τελετή υποδοχής επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου.

Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών ήταν μεγάλη και συγκινητικές οι εκδηλώσεις ευλάβειας προς το ιερό τούτο κειμήλιο της πίστεως μας.

Share: