Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Χριστουγέννων

Στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της ιεράς Αγρυπνίας και της Θείας Λειτουργίας της Εορτής των Χριστουγέννων. Η αγρυπνία άρχισε στις 20:00 το βράδυ της  Τρίτης και ολοκληρώθηκε στη 00:45 μετά τα μεσάνυκτα.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου διαβάστηκε η "Πατριαρχική απόδειξις επί τη Εορτή των Χριστουγέννων" και εψάλη το Πολυχρόνιο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την επαύριο, Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά το έθος, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρεμαστής και στη συνέχεια μετέβη στό χώρο της Φάτνης Σαλάκου, όπου τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας. Παρόντες ήσαν Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, άλλοι Εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Share: