Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πρωτοχρονιά 2020

Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα και την καθιερωμένη τάξη, η τοπική μας Εκκλησία γιόρτασε την μνήμη του Αγίου Βασιλείου και υποδέχθηκε το νέο σωτήριο Έτος 2020.

Την παραμονή, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στην Μητροπολιτική κατοικία από ομάδες μικρών παιδιών, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, το Μουσικό Σχήμα της 95 ΑΔΤΕ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχιπόλεως "Άγιος Μηνάς", την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου « Ο Ψηλορείτης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η Πρόοδος» και από τον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου « Ο Διγενής».

Το εσπέρας εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής στον ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, του οποίου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού στη Μητροπολιτική κατοικία έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή  ευλογίας και κοπής της Αγιοβασιλόπιττας, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντωνίου Καμπουράκη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, των τοπικών Αυτοδιοικητικών Αρχών, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προξένου της Τουρκίας, εκπροσώπων των άλλων Χριστιανικών δογμάτων και θρησκευτικών κοινοτήτων,  Μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών, των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών, των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητροπόλεως κ. α..

Απευθύνοντας εγκάρδιες ευχές για ειρηνικό και ευλογημένο νέο έτος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους, όσοι συνήργησαν στο έργο της τοπικής Εκκλησίας κατά το παρελθόν έτος 2019. Το φλουρί της Βασιλόπιτας βρέθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο Μπέυα, αδελφό της ιεράς Μονής Θαρρίου και Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Ισιδώρου, στον οποίο και έδωσε την, κατά το έθος, χρυσή λίρα.

Αργότερα μετέβη στο χώρο, όπου η 95 ΑΔΤΕ παρέθεσε δεξίωση για την υποδοχή του Νέου Έτους, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Μεραρχίας και ευχήθηκε τα δέοντα στους υπηρετούντες την πατρίδα στο νησί μας.

Την ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της καθιερωμένης Δοξολογίας στον ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό.

Share: