Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Θεοφάνεια 2020

Με την παρουσία των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών και την συμμετοχή χιλιάδων πιστών εορτάστηκαν και φέτος τα άγια Θεοφάνεια στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο τον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παραμονή της Εορτής  (Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020) στον Ενοριακό ιερό Ναό Αναλήψεως πόλεως Ρόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της Ακολουθίας του Αγιασμού. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος ιερούργησε και τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής (Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020) ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, (συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου) και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αμέσως μετά με τον ιερό Κλήρο και τις Αρχές του τόπου μετέβη στον καθορισμένο τόπο, στό λιμάνι του Μανδρακίου, όπου έλαβε χώρα η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων. Τον Σταυρό ανέσυραν από τα παγωμένα νερά oι Καριοφυλάκης Ευάγγελος και Ζαρίφης Γεώργιος. Στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο μήνυμα της Εορτής και ευχήθηκε τα δέοντα. Στη συνέχεια μετέβη στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και ακολούθως στους χώρους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου για την καθιερωμένη ευλογία της Βασιλόπιτας τους.

Share: