Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου π. Λουκά Παπακωνσταντίνου

Η Μνήμη των οικουμενικών Πατέρων και Διδασκάλων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας (Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020) εορτάστηκε πανηγυρικά στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Το εσπέρας της παραμονής της Εορτής (Παρασκευή 17 Ιανουαρίου) στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου, και ακολούθησε η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβη στη χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Λουκά Παπακωνσταντίνου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος του, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ιωάννης Χαλκιάς και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους παρισταμένους για την συμμετοχή τους στην ευχαριστηριακή σύναξη των ονομαστηρίων του, ευχήθηκε στον εορτάζοντα άγιο Ολύμπου και συνεχάρη τον νέο Πρεσβύτερο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και ο Θεοφιλέστατος δέχθηκαν τις ευχές των προσελθόντων στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και το απόγευμα, μέχρι αργά την νύκτα, στην Μητροπολιτική κατοικία.

Share: