Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Mνήμη Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Με κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του θαυματουργού, προστάτου του νησιού μας, στον ομώνυμο ιερό Ναό της Παλαιάς Πόλεως. Παρά την επικρατούσα κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων προστασίας, ήταν μεγάλη η προσέλευση των πιστών, τόσο κατά την παραμονή και την ημέρα της εορτής όσο και κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσων κ. Ιωάννης Παπάς, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνιος Καμπουράκης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ κ. Δημήτριος Χούπης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 27 Αυγούστου, χοροστάτησε του Ορθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίκσοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πραγματοποιήθηκε η κατά το έθος μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου στους δρόμους της Παλαιάς Πόλεως.

Share: