Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού

Με την προσήκουσα ιερότητα εορτάστηκε η Εορτή της Υψώσεως του τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη μας με επίκεντρο τους Ενοριακούς ιερούς Ναούς Καλυθιών και Απολλώνων.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό ιερό Ναό των Καλυθιών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας, στον ενοριακό ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Απολλώνων και απένειμε του οφφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας π. Ηλία Πετρίδη, τον οποίο προσφώνησε με θερμά λόγια για την εκκλησιαστική διακονία του και την προσφορά του στην Ενορία.

Ακολούθως μετέβη στο Λύκειο Αφάντου και τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντωνίου Καμπουράκη και εκπροσώπων άλλων τοπικών Αρχών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Απολλώνων και την επομένη προέστη της πανηγύρεως στην ενορία Καλυθιών, τέλεσε δέ τον Αγιασμό ἐναρξης του νέου Σχολικού έτους στο Βενετόκλειο Λύκειο της πόλεως Ρόδου.

Share: