Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Ευαγγελισμού και Εθνική Επέτειος

Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής θρησκευτικής και εθνικής Εορτής του Ευαγγελισμού στην ιερά μας Μητρόπολη, τηρουμένων των περιορισμών και των υγειονομικών μέτρων προστασίας που ισχύουν για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, παρέστη δε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Δοξολογία και στη συνέχεια η Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων στον Βωμό της Πατρίδας, με την παρουσία των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Share: