Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια ιερού Ναού - Απονομή οφφικίου

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 τα Εγκαίνια του ιερού Ναού του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ, εξωκκλησίου της ιεράς Μονής Θαρρίου, ο οποίος επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε πρόσφατα από το Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου "Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ".

Της Ακολουθίας των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας. Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν αποτμήματα τιμίων Λειψάνων των Αγίων: Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και των εν Μουλίοις της Κρήτης Νεομαρτύρων, Αποστόλου, Δημητρίου και Ζαχαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Αιμοδοτών για την ευσεβή πρωτοβουλία τους και εξέφρασε προς αυτούς την εκκλησιαστική ευαρέσκεια. Προσφώνησαν επίσης κατάλληλα ο Ηγούμενος της ιεράς Μονής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμων Νικολάου.

Πρίν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος άγιος Νουβίας προεχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Νείλο Μπέρβελι, Αδελφό της ιεράς Μονής.

Share: