Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου

Με μεγάλη προσέλευση των πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες των ημερών μας, και την παρουσία των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών εορτάστηκε στη Ιερά μας Μητρόπολη η Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου με  επίκεντρο τις ιερές Μονές Σκιαδίου (Παναγίας Σκιαδενής) και Παναγίας Τσαμπίκας.

Στην Ιερά Μονή Σκιαδίου του πανηγυρικού Εσπερινού (Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019) χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος. Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου.

Στην Ιερά Μονή Τσαμπίκας του πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ενώ την επόμενη χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας.

Σημειωτέον ότι η Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο νησί μας. Δύο από τις ιστορικές Μονές μας, η Ιερά Μονή Αμάρτου και η Ιερά Μονή Ελεούσας (Κοσκινιστής) πανηγυρίζουν κατά την μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή, καθώς και ο ενοριακός ιερός Ναός του χωριού Προφύλια και πολλά παρεκκλήσια όπως της Παναγίας Περιγιαλενής στην Κρεμαστή.

Share: