Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Θεοφάνεια 2022

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα, την παρουσία των τοπικών Αρχών και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών εορτάσθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο του εορτασμού τον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία (συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου) και προέστη του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και της Τελετής κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Μανδρακίου, η οποία σημειωτέον δεν έλαβε χώρα στον καθιερωμένο τόπο εξαιτίας των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων αλλά μπροστά στον Καθεδρικό ιερό Ναό (συντριβάνι). Τον Σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο κ. Σωτήριος Δημόπουλος στον οποίο ο Σεβασμιώτατος απέδωσε κατά το έθος χρυσό Σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος στην από εξέδρας προσφώνησή του κατά την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού αναφέρθηκε στο νόημα της Εορτής τονίζοντας ότι ο εορτασμός της αποτελεί πρόσκληση για ανανέωση και αγιασμό της υπάρξεως του ανθρώπου, ευχόμενος δε φωτισμό και ενίσχυση στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε διεκήρυξε την ανάγκη διατηρήσεως της ειρήνης, της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής για να προχωρήσει η κοινωνία μας συντεταγμένα τόν δρόμο της με πίστη στο Θεό και σεβασμό στην εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο.

Το εσπέρας της Εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Εσπερινού  στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου πόλεως Ρόδου.

Share: