Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα Εγκαίνια του ιερού Ναού Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, (Κατακόμβη του ενοριακού ιερού Ναού Αναλήψεως πόλεως Ρόδου). Στο φυτό της αγίας Τραπέζης κατετέθησαν λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Ισιδώρου του Κρητός και των Αγίων Οσιομαρτύρων Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Θεοδοσίου.

Οι χώροι κάτω από τον ιερό Ναό της Αναλήψεως (ισόγειο από τις τρεις πλευρές τους) ανακαινίστηκαν και διαμορφώθηκαν σε ιερό Ναό για να εξυπηρετήσει την ανάγκη τέλεσης δεύτερης Θείας Λειτουργίας στις μεγάλες ημέρες των Εορτών, καθώς και σε χώρο αιθούσης για πνευματικές εκδηλώσεις και σε μικρότερες αίθουσες για την λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του συνεχάρη τον νέο Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Ιωαννίκιο Αναγνώστου και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για την έργο που επιτέλεσαν, παρουσίασε τον νέο Εφημέριο π. Ευστάθιο Καραγιάννη και μνημόνευσε χρεωστικώς του ονόματος του αείμνηστου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Ποντικίνα ο οποίος ανήγειρε με πολλούς κόπους και θυσίες τον ιερό Ναό της Αναλήψεως.

Share: